top of page

Restaurant LienVanputte

Wars van enige invloed of doctrine kookt Lien een persoonlijke en lichte keuken vol emotie en met respect voor elk ingrediënt. Haar passie voor groenten en kruiden vindt zijn oorsprong in haar kindertijd op de boerderijen van haar grootouders en nonkels waar ze in de grond wroette om de mooiste groenten te helpen oogsten. Het contact met de aarde en de geur van het veld maken haar gelukkig. Daarom ook werkt Lien enkel samen met een uitgekiend netwerk van lokale bioboeren die haar de versheid, de kwaliteit en de smaken uit haar kindertijd kunnen garanderen.

Réliva 2.0
north sea chef logo rood-09.png

13/20

Gault & Millau Logo.png
eten 2.jpg

Als North Sea Chef werkt Lien graag met de bijvangst en met wat de vissers volgens de tijd van het jaar aan wal brengen. Bij haar keuze van vlees en gevogelte staat opnieuw het respect voor de natuur en het dierenwelzijn centraal. En dat proef je op het bord.

Lien staat al meer dan tien jaar alleen in haar keuken en ontwikkelt er een hoogst-persoonlijke en eigenzinnige maar toegankelijke stijl waarin de juiste kruiden en texturen voor spanning en diepte zorgen. Wat geen functie heeft, wordt weggelaten.

lien ah plukken.JPG
Portobello.jpg

Elk gerecht is transparant en logisch opgebouwd. Met een menu in vijf gangen brengt Lien een synthese van het seizoen waarin de puurheid van de smaken centraal staat.

Als autodidact legt Lien enkel verantwoording af aan haar gasten en aan de natuur.

Ambassadors of GOESTING

Met trots mag ik mijzelf één van de 21 ambassadeurs van Goesting noemen! Proef de passie van onze vissers, biologische veetelers en landbouwers en laat je inspireren! 

Lien Vandeputte
bottom of page