Restaurant LienVanputte
Lady Chef of the year 2024
Annual election of the best female chef in Belgium.
​
​
Stem voor ons
Publieksprijs
Naast de verkiezing van Lady Chef of the year,
wordt er ook een publieksprijs uitgereikt.
Ook het publiek kan haar stem uitbrengen op één van de top 5 chefs. Iedereen kan slechts één stem uitbrengen op hun favoriete vrouwelijke chef. Na het tellen van de geregistreerde stemmen, wordt de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt op het slotevenement eind oktober.
Wie stemt, maakt kans om een diner voor 2 personen te winnen in het restaurant van één van de 5 finalisten.
DS zorgt daarbij voor een rit zonder zorgen naar het restaurant en brengt je veilig terug thuis.
​
Volg Lady Chef op Facebook en Instagram en kom als eerste te weten wie Lady Chef of the year 2024 wordt.
​
​
Lien Vandeputte's everlasting passion.
Wars van enige invloed of doctrine kookt Lien een persoonlijke en lichte keuken vol emotie en met respect voor elk ingrediënt. Haar passie voor groenten en kruiden vindt zijn oorsprong in haar kindertijd op de boerderijen van haar grootouders en nonkels waar ze in de grond wroette om de mooiste groenten te helpen oogsten. Het contact met de aarde en de geur van het veld maken haar gelukkig. Daarom ook werkt Lien enkel samen met een uitgekiend netwerk van lokale bioboeren die haar de versheid, de kwaliteit en de smaken uit haar kindertijd kunnen garanderen.
13/20
Als North Sea Chef werkt Lien graag met de bijvangst en met wat de vissers volgens de tijd van het jaar aan wal brengen. Bij haar keuze van vlees en gevogelte staat opnieuw het respect voor de natuur en het dierenwelzijn centraal. En dat proef je op het bord.
Lien staat al meer dan tien jaar alleen in haar keuken en ontwikkelt er een hoogst-persoonlijke en eigenzinnige maar toegankelijke stijl waarin de juiste kruiden en texturen voor spanning en diepte zorgen. Wat geen functie heeft, wordt weggelaten.
Elk gerecht is transparant en logisch opgebouwd. Met een menu in vijf gangen brengt Lien een synthese van het seizoen waarin de puurheid van de smaken centraal staat.
Als autodidact legt Lien enkel verantwoording af aan haar gasten en aan de natuur.